Fotoalbum van Johannes Pijnacker.
(ingez: Marco Pijnacker)

Inzender is in de beginfase (onderzoek en info verzamelen) van het schrijven van een boek dat ook zal dienen als een script voor een documentaire. Hierin wil hij graag o.a. aandacht geven aan de diensttijd van zijn vader in de periode 1955 tm 1973, de periode waarin inzender nog thuis woonde. Hij zou erg geholpen zijn met een “officiële” lijst/overzicht van de diensttijd, datums en jaartallen. Ook zal hij erg blij zijn met brigade foto’s en in het bijzonder die van Oldenzaal - het bootje in Hoogvliet en het geweldig mooie gebouw aan de Westersingel nr. 12 in R’dam dat helaas is afgebroken.  Hij is ook erg geïnteresseerd in de Nieuw-Guinea periodes, wanneer/waar zijn vader precies geweest.

 Johannes Pijnacker als marechaussee.
 Geboren op 4 April 1921 en overleden op 25 december 1990 op 69 jarige leeftijd te Schiedam.

Wmr Pijnacker Brigade Oldenzaal van 1947(?) tm 1961 aan de doorlaatpost grens Duitsland.


Johannes Pijnacker in de periode - 1952 (?) en als owmr 1960 - ’61(?) in Nieuw-Guinea (Hollandia?) Wie heeft meer info over de periode 1952-53?


(bron: marechaussee nostalgie)Marco Pijnacker schrijft"Na Oldenzaal zijn wij als gezin naar Hoogvliet verhuisd 1961 tm 1963. Ik weet nog dan mijn vader toen zijn “kantoor” had op een boot aan de kade/haventje in Hoogvliet (of misschien Pernis?). Ik ben er zelf ook weleens geweest als kleine jongen. Hoelang en waar dit bootje lag weet ik helaas niet. Het kan zijn dat dit een korte periode is geweest en hij daarna ook op de brigade in Rotterdam (Westersingel 12) werkte".
Onlangs verkreeg hij bovenstaande foto van de haven bij Hoogvliet.
 (foto bron: historisch Hoogvliet)

Ligplaats zou ook De Beerenplaat kunnen zijn gelegen op de oostelijkste punt van het eiland Voorne-Putten.

Marco is opzoek naar meer informatie over deze werkplek van de brigade Rotterdam.


 In 1963 zijn we vervolgens als gezin naar Rotterdam verhuisd. De brigade was op de - Westersingel 12, de rang van mijn vader was volgens mij  toen eerst Wachtmeester en vervolgens Opperwachtmeester. Wij woonden als gezin naast de brigade op Westersingel 11. We konden binnendoor de brigade in, incl. de sportzaal, erg leuk. Er werd in deze sportzaal o.a. aan agenten van de Gemeente politie boksles gegeven 3x per week, en als jong ventje deed ik gewoon mee. De trainer heette Kees (?). Ook was er een mooi Marechaussee museum in deze brigade.

In 1970 of ’71 werd mijn vader overgeplaatst als adjudant naar de brigade in Leiden.


Voormalige marechausseekazerne van de brigade Leiden aan de Rembrandtstraat.

In 1971 zijn we als gezin naar Leiderdorp verhuisd. 
 In 1973 zijn mijn ouders naar
Schöppingen Duitsland verhuisd.


Marechausseekazerne van de brigade Schoppingen (Dld).

 Ik heb mijn school in Nederland afgemaakt en ben naar Zwitserland verhuisd. Ik denk dat mijn vader in 1975 of in 1976 met pensioen is gegaan en de dienst het verlaten. Mijn ouders zijn van Schöppingen eerst naar Enschede of Hengelo verhuisd. Hier hebben ze heel erg kort gewoond en zijn ze naar Schiedam verhuisd en daar de rest van hun leven gewoond.
Aldus schrijft Marco Pijnacker.


Schiedam? 1947. Marechaussee Johannes Pijnacker.


Trouwfoto marechaussee Johannes Pijnacker.


Veldoefening "overleven" foto waarschijnlijk gemaakt tijdens de cursus wachtmeester-opperwachtmeester.


Gevraagd info over deze foto. Rechts wmr.Pijnacker.

(ter illustratie zijn foto's van Schöppingen en Leiden van anderen inzenders of archieven
toe
gevoegd)

 

 

 

Laat uw  "marechausseesporen" niet verloren gaan. Deel deze met anderen.   Mail ons.