Op zoek naar marechausseesporen en ReŁnies.
Op deze pagina worden oproepen geplaatst met en zonder beeldmateriaal als u op zoek bent naar "sporen" van het Wapen.  Richt uw verzoek aan:
Postbus@marechausseesporen.nl

De Stichting Marechaussee Contact (SMC) is voornemens dit jaar een KMar Balkan-reŁnie te organiseren. Dit wordt wel november 2013. Veel KMar-personeel is vanaf 1992 ergens op de Balkan op missie geweest. Niet alleen de landen van voormalig JoegoslaviŽ (BosniŽ, KroatiŽ, MacedoniŽ, Kosovo enz) maar ook AlbaniŽ hoort daarbij.


Zo ook de gerelateerde missies zoals WEU/Donau-operatie en Deny Flight met KMar-personeel in Villafranca en Amendola in ItaliŽ. Het betreft dus de missie vanaf UNPROFOR (United Nations Protecting Force) in 1992 tot KFOR (Kosovo Force) en EULEX (European Union Rule of Law Mission in Kosovo) van dit moment. De SMC onderzoekt eerst de belangstelling. Ze nodigt het actief dienend en het gewezen KMar-personeel uit te reageren op telefoon 0341-417087 of
veteranen@marechausseecontact.nl onder vermelding van hun naam, post- en emailadres, telefoonnummer, missienaam en de periode van uitzending. Begunstiger zijn van de SMC is niet nodig voor eventuele deelname
.

Oproep reŁnie lichting 67-6 (ber). 15-2-2013
In september 2013 willen wij een reŁnie organiseren voor onze lichting.
We missen echter nog zeer veel gegevens van lichtingsgenoten.
Wij verzoeken iedereen van deze lichting contact op te nemen met Willem van Weelden via e-mail: willem.van.weelden@casema.nl

20-10-2012. De Commissie ReŁnies Dpl.Lichtingen KonMar 1953 hoopt volgend jaar op 18 april 2013 de tweejaarlijkse reŁnie te houden evenals in 2011 in het Centrum de Aker te Putten. Omdat het dan zestig geleden is dat deze vijf lichtingen onder de wapenen werden geroepen, zal de commissie trachten aan deze reŁnie een bijzonder karakter te geven. De uitnodigingen aan de bij de commissie bekende adressen van de oud-collega's hoopt men medio december a.s. de deur uit te doen. Nu reeds kan met inlichtingen verkrijgen op tel.nr. 0341-451342 of via g.berends2@chello.nl


In november 1953 ging ik in militaire dienst. Ik was dienstplichtig marechaussee bij "Gods eigen wapen". Ik lag in de Koning Willem III kazerne te Apeldoorn. Spoedig werd ik door veel beroepsmarechaussees Pruis genoemd. Ook onze kapitein noemde mij altijd Pruis. Ik had dus een dubbelganger. Hij is ťťn keer bij mij op de kamer geweest. Ik zou graag met deze Pruis in contact willen komen.
mei 2010.

Mvrgr.
H.C.J. van Koppen
Mahlerstraat 29
1962 EG Heemskerk
telefoon: 0251-239306
e-mail dochter: astrid@korhorn.net

Groene reŁnie voor allen uit 1964.
De commissie van de reŁnies dienstplichtigen 1964-3 gaat uitbreiden. Alle dienstmaten van alle lichtingen uit 1964 zijn welkom. Ook het beroepskader van het voormalige Depot Ťn de parate Marechaussee-eenheden tot de laatste afzwaaidatum in medio1966. Deze unieke samenkomst is op donderdag 25 maart 2010 in Partycentrum ďDe MolenĒ in de Harskamp. Zich aanmelden of enkel interesse? Bel naar het secretariaat op 0341-417087 of e-mail frans.meijer@kpnmail.nl. Zegt het voort en spreekt uw oud-collega erop aan. Het wordt beslist een heel bijzondere dag.

Oproep Gezin op Missie

 


Bijgaand enkele fotoís van de beroepsopleiding 69-3 genomen in mei 1970.
Wie kent de namen nog? Zou leuk zijn om een reŁnie te kunnen organiseren mei 2010.
Reacties graag naar onderstaand e-mailadres
.
Met vriendelijke groet,
Ben van Aalst
Meindert Hobbemastraat 84
1318 PC Almere Stad
dencyn@hotmail.com

 

Oproep

maandag 16 maart 2009.
In 1947 heb ik mijn marechausseeopleiding genoten op het Depot Kon. Marechaussee te Nieuwersluis.
In mijn groep waren ook Dick Bos en Henk van Dijk.
Wij staan met z'n drieŽn op een foto die in juni 1947 is gemaakt.
Na de opleiding ben ik in september 1947 geplaatst bij de brigade Den Haag.
Van Dick Bos en Henk van Dijk heb ik geen informatie waar zij terecht gekomen zijn.
Misschien zijn er oud-collega's die mij kunnen helpen hen te vinden.
Schrijft Kees van Eck.

Beste bezoekers.
Het resultaat van uw onderzoek kunt u mailen aan:
postbus @ marechausseesporen.nl 

Onze marechaussee opleiding te Nieuwersluis 18 juni 1947.
Vlnr. Kees van Eck, Dick Bos en Henk van Dijk. (foto van Kees van Eck)
 

 

De oproep van Jan Dijkstra:
In december 1959 ben ik beroepsmarechaussee geworden ( lichting 59-6). Ik heb 6 jaar bij het Wapen gediend en ben toen overgegaan naar de Gemeentepolitie.
Het wapen is me echter altijd blijven boeien. Nu ik al weer een tijdje "in ruste"  ben (inmiddels 68 jaar), ben ik op zoek naar mijn maten van het eerste uur. Ik ben sinds 2000 lid van de SMC en heb dit jaar voor het eerst de reŁnie bijgewoond. Trof echter niemand van mijn lichting. Ik weet dat er wel een tweetal lid is van deze Stichting.
Ik heb zojuist een bericht / oproep geplaatst in jullie gastenboek.
Ik ben voornemens om volgend jaar december een reŁnie te organiseren. Het zal dan 50 jaar geleden zijn dat onze lichting de KWIII-kazerne binnenging.
Mogelijk kunnen jullie me helpen. Ik heb niet alleen veel namen van mijn oud-maten, maar ook nogal wat foto's van die tijd. (een deel van) Deze foto's wil ik graag op jullie site publiceren. Graag info hoe jullie die willen ontvangen (bestandstype en grootte, enz.).
  
Benieuwd naar jullie reactie,
Jan Dijkstra
Reactie aan: Postbus@marechausseesporen.nl
22 april 2008.
Oud marechaussee van Stratum 1955-1962 is op zoek naar een foto van de wachtmeesterscursus 1962.
Wie helpt? Mail naar
postbus@marechausseesporen.nl
Oproep van Wabe Adema.
Gaarne zou ik diegenen willen oproepen die de opleiding 52-2 (spoedopleiding van drie maanden in Apeldoorn) hebben meegemaakt en in het bijzonder diegenen die behoorden tot de klas van de wachtmeesters Van der Hauw en Koning, om zich eens te melden op de website van Marechausseesporen of te
 e-mailen met
w.adema3@chello.nl
Hartelijk dank.
Wabe Adema.
****

 

             

 

                     

 

Homepage