| Geschiedenis | Opleidingen | UniformenBrigades/kazernes  | VroegerTijden | WebLinks  | Over ons |  Gastenboek  | Contact  | Home I

 

 
 
 

 

 


Over Ons.
Op deze  website gaan wij  u terug brengen in de geschiedenis
en historie van het Wapen der Koninklijke Marechaussee.
Een Keurkorps met een lange traditie en rijke historie. 
 Officieren b.d., onderofficieren b.d. en oud marechaussees 
beschikken over persoonlijke unieke ervaringen die hun diensttijd
bij het Wapen weerspiegelen. Zij zijn een levende roman. 
 Gebeurtenissen, anekdotes en beeldmateriaal uit vroeger tijden hebben veel waarde voor jong en oud en bieden de mogelijkheid tot uitwisseling tussen verschillende marechaussee generaties.
Op
www.marechausseesporen.nl  zijn wij ook bezig met uit de complete 43 jaargangen van de oude tijdschriften van "Ons Wapen"  de officiŽle mededelingen, historische zaken en  beeldmateriaal te publiceren.  Dit omvat de periode 1953 tot 1997.
Uit boeken en tijdschriften over het Wapen worden stukken
en afbeeldingen overgenomen. Van beroepsopleidingen  worden
foto's gevraagd om op deze site te publiceren. Uw inbreng is zeer welkom. Indien bekend worden de bronnen vermeld. Met speciale dank aan Kapitein b.d. Joop Rump voor het beeldmateriaal uit zijn fotoarchief.
disclaimer:
Hoewel de informatie op deze website met zorg wordt samengesteld, is het altijd mogelijk  dat de aangeboden inhoud onvolledig is of misschien wel onjuistheden bevat.
Derhalve aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade van welke aard dan ook voortvloeiende uit de aangeboden inhoud.
Er wordt geprobeerd het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal te voorkomen, maar soms lukt het niet altijd de rechthebbende te achterhalen. Indien u meent rechten te kunnen doen gelden op het aangeboden materiaal, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Typefouten voorbehouden.


©Piet van Duppen webmaster
 


2009.Webmaster opzoek naar marechausseesporen bij Leon Koekman Militaria te Beek en Donk.

16-12-2014.
 De Webmasters van Marechaussee.net, Marechausseesporen, Marechausseenostalgie en SMC waren te gast bij CKmar op de Koningin Beatrixkazerne te 's-Gravenhage.
 


Uit handen van Commandant Koninklijke Marechaussee,Luitenant-generaal Dr. Hans Leijtens, ontvingen Roel Bouwman (SMC), Fred Klijndijk (Marechausseenostalgie), Piet van Duppen (Marechausseesporen) en Kees de Witte (Marechaussee.net) de zogenaamde "persoonlijke coin van de Commandant Koninklijke Marechaussee", als dank voor hun getoonde inzet aan de Koninklijke Marechaussee.

Vlnr:
Piet van Duppen, Kees de Witte, Fred Klijndijk,
 CKMar Lt-Generaal Hans Leijtens, Roel Bouwman en Jack Vlaming vztr.SMC.
Bij de uitreiking was tevens aanwezig majoor mr. Freek Spruijt.

     10 Jaar MarechausseeSporen.

Het logo/banner uit de begin periode.
Geachte bezoeker,
Het afgelopen jaar is het 10 jaar geleden dat het eerste beeldmateriaal verscheen op het internet onder de naam "marechausseesporen". Uitgegroeid na 10 jaar tot wat het nu is met duizenden soms unieke foto's en andere zaken ingedeeld in de diverse rubrieken.  Dit dankzij de inbreng van vele spontane inzenders. Dit beeldmateriaal  brengt u terug in de geschiedenis en historie  van  voorbije opleidingen, huisvesting, uitrusting, werkzaamheden enz. van het Wapen der Koninklijke Marechaussee
 Een Keurkorps met een lange traditie en rijke historie. 
 Wekelijks wordt nog steeds mooi  beeldmateriaal aangeboden.
Dagelijks weten gemiddeld zo'n 300 bezoekers hun weg te vinden op marechausseesporen.nl op zoek naar hun oude standplaatsen, opleidingen, collega's, vaders, opa's  of andere herinneringen. Getuige de leuke reacties uit alle windstreken. 

Graag wil ik iedereen bedanken die tot nu toe een bijdrage heeft geleverd, groot of klein, met oude maar ook met nieuwe oude "marechausseesporen".


 Op 6 september jl. verrast en vereerd met het bezoek van de redactie van het tijdschrift Marechaussee Contact.
Het oude jaar en het 10 jarig bestaan kon niet mooier afgesloten worden dan met een artikel "over ons en oude sporen" in het december nummer van Marechaussee Contact.

Uw inbreng is nog steeds zeer welkom en onmisbaar.
31 december 2016 Piet van Duppen.

 

   
 

 

 

  

Laat uw  "marechausseesporen" niet verloren gaan. Deel deze met anderen.   Mail ons.