Limburg I Noord- Brabant I Zeeland I Utrecht I Zuid-Holland I Noord-Holland I Gelderland I Overijssel I Drenthe I Friesland I Groningen I Buitenland

 


Koninklijke Marechaussee
Brigade Deventer.


De brigade werd uitgezet op 13 april 1892 en opgeheven op
1 maart 1943. Wederom uitgezet op 10 januari 1947 en gesloten op 1 juli 1971.


 

 Brigade Deventer. Op de foto Opperwachtmeester Johannes Van Oosten (1885 Kapelle - Zeeland, overleden 1963 Deventer) een wachtmeester en enkele marechaussees voor de kazerne in Deventer. Van Oosten is eens in Deventer slachtoffer geworden van een schietpartij. De dader bleek een Rus te zijn: Zotolow geheten. Van Oosten had een kogel in zijn hand en een vlak boven zijn hart. Deze hebben nooit durven verwijderen, dat was te riskant. Hij heeft dus heel zijn verdere leven met een kogel bij zijn hart gelopen.
(info Mw. R. Oude Vrielink van Zuidam)


Marechausseekazerne Deventer.


De brigade Deventer 1967.
Vlnr.stnd. Ow. vd Giezen, Aoo Kapel, wmr. Schenkel

Vlnr.Stnd:wmr. J.W. Kooistra, mar  ?,  mar.? mar. B. Hoogerman, mar.Rinus  vd Berg, mar J.P.F. Jagersma, mar.Jan van Dalen,  wmr Willem vd Graaf.


Deventer de voormalige marechausseekazerne aan de Brinkgeverweg 65. Het is nu in gebruik als kantoor. Wel jammer dat bij het renoveren van het gebouw de tekst ‘Koninklijke Marechaussee’ zoals die was aangebracht in de dakkapel (zonder venster) is vervangen door het jaartal ‘1892’.
(foto van (© Henk G. Westland)
 

 

 
Homepage
Overijsssel
Almelo
Denekamp
Deventer
Enschede
Glanerbrug
Goor/Markelo
Haaksbergen
Hardenberg
Hengelo
Kampen
Lichtmis/Rouveen
Oldenzaal
Ommen
Ootmarsum
Raalte
Schalkhaar
Steenwijk
Tubbergen
Twente
Vollenhove
Vroomshoop
Wijhe
Zwolle

 

Laat uw  "marechausseesporen" niet verloren gaan. Deel deze met anderen.   Mail ons.